,,Este o şcoală de mare importanţă pentru învăţămantul liceal sătmarean şi în special pentru învăţămantul teologic ortodox.

Este o şcoală deschisă pentru toţi copiii!

Şcoala aceasta işi va da silinţa ca elevii să aibă rezultatele cele mai bune.

Nicolae Steinhardt să fie un exemplu de urmat pentru toţi elevii din această şcoală."

P.S IUSTIN, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului

,,... lucru de o importanţă deosebită, o uşă deschisă către societate, către oameni.

Consider că este o realizare deosebită, foarte necesară în această perioadă atât de bulversată de rătacirile pe care le îmbrăţisează omenirea, contrar cuvantului lui Dumnezeu acela de a fi urmaş ai învătăturilor Mantuitorului Iisus Hristos şi a Sfintei Sale Evanghelii.

Am constatat că este o şcoală realizată."

P.S. TIMOTEI SATMAREANUL Arhiereu Vicar al Maramureşului şi Sătmarului

Principiul fundamental al şcolii se subinscrie idealului de personalitate complexă, structurată pe o dimensiune practică şi una culturală.

Şcoala noastră işi propune să adapteze tradiţia la cerinţele educaţiei moderne, cultivand valorile spiritului european, pentru a oferi societăţii personalităţi puternice, competente dispuse a se integra rapid în comunitate.

Identitatea Liceului Teologic Ortodox Roman "Nicolae Steinhardt" s-a cristalizat în jurul următoarelor valori:

 • tradiţie
 • disciplină
 • competenţă
 • rigurozitate
 • exigenţă
 • seriozitate
 • cinste

în conduita dascălilor şi cultivate elevilor, toate având drept consecinţă împlinirea profesională şi o "deschidere de porţi" în diverse domenii.

 • În procesul didactic, la şcoala noastră se folosesc metode şi mijloace moderne de lucru, pentru ca învăţarea să fie eficientă.
 • Pe langă activităţile şcolare obişnuite, elevii beneficiază de o educaţie moral-religioasă deosebită.
 • Implicarea în numeroase activităţi în cadrul unor proiecte şi parteneriate naţionale şi internaţionale
 • Oferta şcolii de cursuri opţionale e variată: literatură pentru copii, informatică, limba engleză, educaţie economică, matematică distractivă, natura - prietena mea, discipline teologice:

- "Paradis recâştigat"- "Lăsaţi copiii să vină la mine!"- Pictura naivă şi povestire sacră.

 • Procesul de învăţămant se desfăşoară într-un singur schimb.

Liceul Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" din Satu Mare este unic în ţară prin faptul că în cadrul acestuia învaţă elevi din toate ciclurile de învăţămant:

 • Ciclul preşcolar: 76 de copii organizaţi în 4 grupe
 • Ciclul primar: 115 elevi organizaţi în 5 clase
 • Ciclul gimnazial: 109 elevi organizaţi în 4 clase
 • Ciclul liceal: 266 elevi organizaţi în 10 clase
 • Ciclul postliceal: 51 elevi organizaţi în 2 clase

Unitatea şcolară dispune de 44 de cadre didactice calificate, din care:
- 4 cu titlul de doctor,
- 26 cu gradul didactic I,
- 6 cu gradul didactic II,
- 3 cu gradul definitiv,
- 5 debutanţi,
- 9 preoti.

,,Parerea mea despre Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt", este că nici o şcoală din oras, poate chiar din ţară, nu se poate compara cu acest liceu, pentru că avem şansa de a pătrunde în tainele cunoaşterii îndrumaţi de cadre de elită, calificate. Tin să precizez că socotesc conducerea şcolii foarte potrivită pentru acest liceu. Copiii care studiază la acest liceu au multă credinţă şi se straduiesc să urmeze conştiincios căile bine plăcute lui Dumnezeu" (Emanuel Măgurean)

,,În opinia mea, Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt", este un liceu care oferă elevilor săi condiţii optime şi cadre didactice bine pregatite, care ne transmit informaţii, cunoştinţe din diverse domenii de activitate, într-un mod plăcut, chiar captivant, aş putea spune". (Giorgiana Vonethe)

,,Şcoala ,,Nicolae Steinhardt", dupa parerea mea, este o şcoală care oferă condiţii bune în ceea ce priveste studiul şi beneficiază totodată de dascăli foarte buni şi competenţi." (Călin Einholcz)

,,Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt" este un liceu modern, care ne oferă condiţii excelente pentru a putea învăţa, iar profesorii care sunt foarte bine pregătiţi ne menţin vie atenţia, cu informaţii noi şi valoroase."
(Maria Zanga)

,,Am o părere bună despre Liceul Teologic, deoarece are săli de clasă şi laboratoare noi, dotate cu aparatura necesară, iar profesorii care asigură transmiterea cunoştintelor sunt foarte bine pregătiţi." (Vasile Molnar)

,,Şcoala reprezintă ,,paşaportul nostru pentru succes", un viitor pe care-l construim, precum o casă. Temelia reprezintă baza, iar daca acesta este o educaţie sanatoasă, succesul nostru este asigurat. Aşa gandeam eu atunci cand am luat hotararea să urmez cursurile Liceului Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt" din Satu Mare. Ce m-a determinat să fac acestă alegere? Convingerea că la acest liceu, îl voi avea pe Dumnezeu mereu aproape. Am descoperit în această şcoală dascăli cu o pregătire profesională deosebită, cu o bunătate şi o înţelegere aparte." (Daniela Mariana Glodan)

,,Nimic nu este atat de firesc pentru noi ca a fi în comuniune cu alţii, a avea nevoie unii de alţii şi a ne iubi unii pe alţii." (Sf. Vasile cel Mare)