Corul Liceului Teologic este un ansamblu în continuă schimbare şi formare, alcătuit din elevi apartinând claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a. Varietatea repertoriului are în vedere misiunea pe care şcoala teologică ortodoxă o împlineşte în numele Bisericii.

Expoziţia-concurs regional “Tradiţii şi obiceiuri de Paşti“ 2013
15/04/2013

Expozitia - concurs regional “Traditii si obiceiuri de Pasti “ se desfasoara la Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt”, in perioada 3-25 aprilie 2013, cu binecuvantarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, sub indrumarea doamnei inspector scolar general, Mariana Roman si a doamnei inspector scolar alternative educationale, prof. Crina Les.
Elevii sunt provocati sa imortalizeze traditiile de Sfintele Pasti, indiferent de religie sau nationalitate.
Expozitia – concurs este organizata pe patru sectiuni:
 Pictura
 Grafica
 Colaj
 Machete care sa reprezinte scene simbolice de Pasti.


Conditii de participare

La concurs pot paricipa prescolari si elevi ai claselor I-XII din scoli si licee din intreaga tara. Acestia vor fi inscrisi de catre un cadru didactic din scoală prin completarea unui formular de inscriere. Formularele de inscriere completate se pot trimite online pe adresa de email a liceului ltor_satumare@yahoo.com sau se vor depune personal la secretariatul liceului. Nu se percepe taxă de inscriere. O unitate scolara poate trimite maxim 3 lucrari pentru o sectiune. La finalul expozitiei lucrarile nu se returneaza. Toti participantii vor primi diplome de participare.
Jurizarea lucrarilor va avea loc la data de 24 aprilie 2013, iar festivitatea de premiere va avea loc la data de 25 aprilie 2013 la Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt”. Invitat de onoare la aceasta activitate va fi PS Justin Sigheteanul care va fi si presedintele comisiei de jurizare si va inmana premiile dupa savarsirea Liturghiei Darurilor Mai Inainte Sfintite.

Evaluare

Comisia de Evaluare va fi formata din: 1 educator, 1 invatator, 1 profesor de desen, presedintele Casei Creatiei Satmarene si directorul liceului. Comisia se va intruni la data de 24 aprilie pentru evaluarea lucrarilor si stabilirea premiilor. Se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III si mentiuni pentru fiecare sectiune.

Perioada de desfăşurare:
1 – 28 februarie 2013 - promovarea concursului;
2 – 22 aprilie 2013 – primirea materialelor pentru concurs
23 aprilie 2013 – amenajarea expozitiei;
24 aprilie 2013 – jurizarea lucrarilor
25 aprilie 2013 – festivitatea de premiere – ora 10,00 in Biserica Liceului Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt”

Informaţii suplimentare se pot obtine de la secretariatul liceului telefon/fax: 0261/768418, pe site: www.steinhardt.ro sau email: ltor_satumare@yahoo.com.

« Inapoi