Corul Liceului Teologic este un ansamblu în continuă schimbare şi formare, alcătuit din elevi apartinând claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a. Varietatea repertoriului are în vedere misiunea pe care şcoala teologică ortodoxă o împlineşte în numele Bisericii.

22 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului
13/11/2012

Duminică, 11 noiembrie 2012, la Catedrala Sf. Treime din Baia Mare, au fost sărbătorite împlinirea a 22 de ani de la reînfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, precum şi instalarea ca episcop titular a Episcopului Iustinian Chira.
La Sfânta Liturghie Arhierească au participat IPS Iustinian Chira şi arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, precum şi sute de credincioşi. Liceul Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" din Satu Mare a fost reprezentat de catre Parintele Director Ioan Gabriel Groza.
Trebuie mentionat faptul ca reînfiinţarea episcopiei, cu origine istorica îndepărtată, a fost posibilă abia în anii '90, după schimbarea regimului politic. Dumnezeu a rânduit ca în fruntea Episcopiei să fie ales un om al locului, la data de 26 septembrie 1990, în persoana Preasfinţitului Justinian Chira, iar la 11 noiembrie 1990 să fie instalat ca episcop titular.
Refacerea Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului nu a reprezentat altceva decât trezirea rădăcinilor ei, care sunt adânc înfipte în străvechiul pământ al dacilor liberi, după cum ne arată actul patriarhal de la Constantinopol din anul 1391, când Mănăstirea Peri devenea stavropighie patriarhală şi în care sunt pomeniţi arhiereii din Maramureş

« Inapoi