Corul Liceului Teologic este un ansamblu în continuă schimbare şi formare, alcătuit din elevi apartinând claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a. Varietatea repertoriului are în vedere misiunea pe care şcoala teologică ortodoxă o împlineşte în numele Bisericii.

Concurs National ,, Traditii si obiceiuri de Pasti " 2014
28/03/2014

Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt " organizeaza Concursul National ,, Traditii si obiceiuri de Pasti ", concurs cuprins in calendarul activitatilor educative regionale MEN.
Expozitia - concurs regional “Traditii si obiceiuri de Pasti “ se desfasoara in perioada 1-30 aprilie 2014, cu binecuvantarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, sub indrumarea doamnei inspector scolar general, Mariana Roman si a doamnei inspector scolar alternative educationale, prof. Cacau Les Crina.
Elevii sunt provocati sa imortalizeze traditiile de Sfintele Pasti, indiferent de religie sau nationalitate.
Expozitia – concurs este organizata pe patru sectiuni:
 Pictura
 Grafica
 Colaj
 Machete care sa reprezinte scene simbolice de Pasti.

Conditii de participare
La concurs pot paricipa prescolari si elevi ai claselor I-XII din scoli si licee din intreaga tara. Acestia vor fi inscrisi de catre un cadru didactic din scoală prin completarea unui formular de inscriere. Formularele de inscriere completate se pot trimite online pe adresa de email a liceului ltor_satumare@yahoo.com sau se vor depune personal la secretariatul liceului. Nu se percepe taxă de inscriere. O unitate scolara poate trimite maxim 3 lucrari pentru o sectiune. La finalul expozitiei lucrarile nu se returneaza. Toti participantii vor primi diplome de participare.
Jurizarea lucrarilor va avea loc la data de 8 aprilie 2014, iar festivitatea de premiere va avea loc la data de 10 aprilie 2014 la Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt”. Invitat de onoare la aceasta activitate va fi PS Justin Sigheteanul care va fi si presedintele comisiei de jurizare si va inmana premiile dupa savarsirea Liturghiei Darurilor Mai Inainte Sfintite.

Evaluare
Comisia de Evaluare va fi formata din: 1 educator, 1 invatator, 1 profesor de desen, presedintele Casei Creatiei Satmarene si directorul liceului. Comisia se va intruni la data de 8 aprilie pentru evaluarea lucrarilor si stabilirea premiilor. Se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III si mentiuni pentru fiecare sectiune.
Perioada de desfăşurare:
3 – 28 februarie 2014 - promovarea concursului;
3 martie – 4 aprilie 2014 – primirea materialelor pentru concurs
1 – 30 aprilie 2014 – expunerea lucrarilor;
8 aprilie 2014 – jurizarea lucrarilor
10 aprilie 2014 – festivitatea de premiere

Informaţii suplimentare se pot obtine de la secretariatul liceului telefon/fax: 0261/768418sau email: ltor_satumare@yahoo.com.

« Inapoi