Corul Liceului Teologic este un ansamblu în continuă schimbare şi formare, alcătuit din elevi apartinând claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a. Varietatea repertoriului are în vedere misiunea pe care şcoala teologică ortodoxă o împlineşte în numele Bisericii.

Expozitie - concurs regional ,, Traditii si obiceiuri de Pasti"
01/03/2012

Regulamentul expozitiei - concurs regional
,,Traditii si obiceiuri de Pasti"

Expozitia - concurs regional -Traditii si obiceiuri de Pasti" se desfasoara la Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt", in perioada 3-20 aprilie 2012, cu binecuvantarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, sub indrumarea domnului inspector scolar general, Gigel Buth si a domnului inspector scolar alternative educationale, prof. Nicu Miclaus.
Elevii sunt provocati sa imortalizeze traditiile de Sfintele Pasti, indiferent de religie sau nationalitate.
Expozitia - concurs este organizata pe patru sectiuni:
- Pictura
- Grafica
- Colaj
- Machete care sa reprezinte scene simbolice de Pasti.

Conditii de participare
La concurs pot paricipa prescolari si elevi ai claselor I-XII din scoli si licee din intreaga tara. Acestia vor fi inscrisi de catre un cadru didactic din scoala prin completarea unui formular de inscriere. Formularele de inscriere completate se pot trimite online pe adresa de email a liceului ltor_satumare@yahoo.com sau se vor depune personal la secretariatul liceului. Nu se percepe taxa de inscriere. O unitate scolara poate trimite maxim 3 lucrari pentru o sectiune. La finalul expozitiei lucrarile nu se returneaza. Toti participantii vor primi diplome de participare.
Jurizarea lucrarilor va avea loc la data de 4 aprilie 2012, iar festivitatea de premiere va avea loc la data de 5 aprilie 2012 la Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt". Invitat de onoare la aceasta activitate va fi PS Justin Sigheteanul care va fi si presedintele comisiei de jurizare si va inmana premiile dupa savarsirea Liturghiei Darurilor Mai Inainte Sfintite.

Evaluare
Comisia de Evaluare va fi formata din: 1 educator, 1 invatator, 1 profesor de desen, presedintele Casei Creatiei Satmarene si directorul liceului. Comisia se va intruni la data de 5 aprilie pentru evaluarea lucrarilor si stabilirea premiilor. Se vor acorda premiul I, premiul II, premiul III si mentiuni pentru fiecare sectiune.
Perioada de desfasurare:
1 - 28 februarie 2012 - promovarea concursului;
2 -31 martie 2012 -primirea materialelor pentru concurs
3 -20 aprilie 2012 - expunerea lucrarilor;
4 aprilie 2012 - jurizarea lucrarilor
5 aprilie 2012 - festivitatea de premiere

Informatii suplimentare se pot obtine de la secretariatul liceului telefon/fax: 0261/768418sau email: ltor_satumare@yahoo.com.

« Inapoi