Concurs Regional ,,Traditii si obiceiuri de Pasti" 2015
08/03/2015

EXPOZIŢIA - CONCURS REGIONAL ŞI INTERJUDEŢEAN
“TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE PAŞTI“

Concurs cuprins în Calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene al MECŞ 2015

Expoziţia-concurs regional şi interjudeţean “Tradiţii şi obiceiuri de Paşti “ este organizată de către Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, în perioada 17 noiembrie 2014 – 29 mai 2015, cu binecuvântarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, sub îndrumarea domnului inspector şcolar general, prof. Mondici Claudiu şi a domnului inspector scolar alternative educaţionale, prof. Miclaus Nicu Sever, cu sprijinul Muzeului Judeţean de Istorie Satu Mare şi al Consiliului Judeţean Satu Mare.
Elevii din întreaga ţară sunt invitaţi să imortalizeze tradiţiile locale de Sfintele Paşti, indiferent de religie sau naţionalitate.
Expoziţia–concurs are următoarele secţiuni:
 Pictură
 Grafică
 Colaj
 Machete care să reprezinte scene simbolice de Paşti.

CONDIŢII DE PARTICIPARE
La concurs pot paricipa preşcolari şi elevi ai claselor primare, gimnaziale şi liceale din întreaga ţară. Aceştia vor fi înscrişi de către un cadru didactic din şcoală prin completarea unui formular de înscriere. Acestea, completate, se pot trimite online pe adresa de email a liceului ltor_satumare@yahoo.com sau se vor depune personal la secretariatul liceului. Nu se percepe taxă de înscriere. La finalul expoziţiei lucrările nu se returnează. Toţi participanţii vor primi diplome de participare.
Festivitatea de premiere va avea loc în data de 2 aprilie 2015 la Muzeul Judeţean de Istorie Satu Mare. Invitat de onoare la această activitate va fi PS Justin Sigheteanul care va fi şi preşedintele comisiei de jurizare şi va înmâna premiile.
Data limită de primire a lucrărilor este 30 martie 2015.
Puteti descarca fisa de inscriere de mai jos.

Director,
Pr. prof. Gabriel Groza


Descarcati documentele:

Fisa de inscriere "Traditii si obiceiuri de Pasti"
« Inapoi