Desfășurarea Concursului National ,,Traditii si obiceiuri de Pasti"
14/04/2014

Joi, 10 aprilie 2014, elevii si cadrele didactice ale Liceului Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” au avut bucuria de a-l avea in mijlocul lor pe Preasfintitul Justin Sigheteanul, care a savarsit Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite in Biserica ,, Sfantul Nicolae “ din incinta liceului, impreuna cu un sobor de preoti in frunte cu directorul institutiei, pr. prof. Gabriel Groza.
Frumoasa bisericuta s-a dovedit a fi neincapatoare pentru elevii dornici de a asculta cuvintele pline de har ale Preasfintitului Justin Sigheteanul despre rolul bisericii in societatea romaneasca actuala si in lume in pastrarea identitatii religioase si culturale.
La acest eveniment au participat Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram, Mariana Roman, inspector scolar judetean, Mondici Claudiu inspector scolar general adjunct si delegati ai Consiliului Municipal Satu Mare: Manuela Rogoz , Ardelean Octavian. De asemenea au fost prezente d-na inspector pentru alternative educationale Crina Les si d-na inspector pentru invatamantul primar Simon Angela.
Dupa Sfanta Liturghie a fost vizitata expozitia amenajata in sala de sport cu ocazia desfasurarii Concursului National ,, Traditii si obiceiuri de Paste ”. Acest concurs are ca scop promovarea traditiilor romanesti ortodoxe si atragerea tinerilor spre pastrarea lor. Concursul s-a desfasurat pe 4 sectiuni: pictura, grafica, machete si colaj si au fost amenajate cinci standuri cu produse culinare specifice acestei sarbatori din zonele Tasnad, Poiana Codrului, Vama, Negresti Oas si Batarci. In concurs s-au inscris participanti din 21 de judete cu peste 300 de exponate.
Apoi a avut loc festivitatea de premiere, parintele director al liceului premiind castigatorii cu carti religioase si icoane.
In incheiere, Preasfintitul Justin Sigheteanul, parintele director Gabriel Groza si oficialitaile prezente au urat tututor participantilor ,, Sarbatori fericite”.
Pentru toate dam slava lui Dumnezeu si multumim Preasfintitului Justin Sigheteanul precum si Primariei, Prefecturii si Consiliilor Judetean si local pentru sprijinul acordat.


« Inapoi