Vizita în Lituania din cadrul Proiectului Comenius
30/05/2013

A treia reuniune a proiectului Comenius a avut loc in Lituania la Şcoala Silades Simono Gaudesiaus Gimnazija . Școala noatra a fost reprezentata de către doamna director adjunct Vonethe Vasilica,doamna profesoara Groza Laura si domnul Profesor Varga Ovidiu, la această întrunire au participat si urmatorii elevi: Ciobanu Roxana clasa a – X – a B, Coț Bianca clasa a – X – a B, Csengeri Annet clasa a – VIII – a si Gherasim Adrien clasa a – VI – a.
În prima zi a vizitei toate țările au participat la festivitatea de deschidere unde elevii Școlii din Silale ne-au oferit un spectacol de dans, teatru si poezie. La sfârşitul activitații am fost primiți de primarul oraşului in sala de şedințe unde ne-a fost prezentat oraşul si imprejurimile. La finalul zilei a avut loc degustarea preparatelor culinare specifice țării, si dansuri tradiționale la care au participat atât elevii cât si profesorii.
In a doua zi a activitații fiecare țară Și-a prezentat materialul pregătit despre sistemul de învățământ caracteristic fiecărei țări. Profesorii au fost invitați să participe la activitați specifice orelor de artă, Știinte,muzică.
A treia zi a fost dedicată cunoaterii țării si a zonei, am vizitat cel mai vechi muzeu din Europa amplasat in două trunchiuri de stejar, am vizitat capitala țării Vilnius cu frumoasele ei biserici, am fost la dealul crucilor unde se găsesc peste 100000 de cruci,.
La finalul proiectului am vizitat Marea Baltică călătorind cu bacul. Încheierea vizitei a avut loc pe malul mării unde in cadrul cinei festive au fost înmânate diplomele de participare.


« Inapoi