Liceul Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" in proiect Comenius in Gijon, Spania
20/03/2013

în perioada 4-8 martie 2013 s-a desfășurat a doua reuniune a proiectului Comenius LLP „Let me know you: United in Diversity” la Colegiul „La Asuncion”, instituție de învățământ importantă din orasul Gijon, Spania.
Cu binecuvantarea PS Justin Sigheteanul, la aceasta reuniune Liceul Teologic Ortodox a fost reprezentat de: pr. prof. Groza Gabriel - director, prof. Adriana Bițică - prof. Limba Franceză, prof. Groza Florin - profesor Religie și elevii: Săvianu Beniamin (clasa a X-a), Rațiu Adrian (clasa a XI-a), Măgurean Emanuel (clasa a XII-a), Vonethe Giorgiana (clasa a XII-a) și Zanga Maria (clasa a XII-a).
Tema reuniunii de proiect a fost “Multiculturalismul”, astfel că în prima zi de lucru fiecare țară parteneră și-a prezentat specificul etnic și câteva informații despre relația naționalităților conlocuitoare cu populația majoritară. Pe parcursul celorlalte zile au avut loc diferite activități prin care participanții s-au familiarizat cu istoria, geografia și tradițiile spaniole.
Au fost organizate vizite tematice la obiective istorice și culturale atât în orașul Gijon, cât și în capitala regiunii Asturia, Oviedo. Dintre aceste obiective se pot enumera: Universitad Laboral, Parcul Elisabeta Catolica, Muzeul Jurassic, Băile Romane, Catedrala San Salvador.
În cadrul concursului Gymkana, organizat de școala-gazdă, elevul Săvianu Beniamin a obținut locul I.
În ultima zi a reuniunii, reprezentanții Liceului Teologic Ortodox au avut ocazia să participe la o slujbă religioasă dedicată patroanei spirituale a Colegiului “La Asuncion”.
Această experiență a fost una benefică pentru toate țările partenere, a doua reuniune a proiectului contribuind la consolidarea relațiilor dintre diferitele popoare și culturi partenere în proiect, estompându-se diferențele dintre acestea și promovându-se multiculturalismul, ideea centrală a proiectului.
În perioada 22-27 mai, profesori și elevi de la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” vor participa la a treia reuniune de proiect în Lituania, iar în luna octombrie 2013 vom fi gazdele proiectului european Comenius și vom primi delegațiile de la școlile din Spania, Polonia, Italia, Turcia, Bulgaria și Lituania.
Pentru toate dăm slavă lui Dumnezeu!


« Inapoi