Concerte de colinde ale corului liceului in judetul Maramureș
21/12/2012

Ziua de marți, 18 decembrie 2012 a fost pentru coriștii liceului una încărcată atât din punct de vedere muzical cât și spiritual. Aceștia au pornit de dimineață spre a urca vestea nașterii Pruncului Hristos pe dealul Rohiei. În paraclisul "Sfântul Nicolae" corul a susținut un concert de colinde pentru întreaga obște a mănăstirii, în numele căreia, la sfârșit, arhimandritul Macarie Motogna, starețul așezământului a mulțumit, lansând invitația de a se creea o tradiție din vizita sfinției sale la Liceul Ortodox în postul Paștilor și vizita noastră la Mănăstirea Rohia în postul Crăciunului. Colinda a fost răsplătită cu o agapă frățească dar și cu vizita la biblioteca mănăstirii și în chilia patronului spiritual al liceului, Nicolae Steinhardt.
Colindul nostru a coborât mai apoi spre Baia Mare unde am rostit câte o rugăciune de mulțumire în catedrala episcopală "Sfânta Treime".
Tot în Baia Mare am avut cinstea de a fi primiți "a corinda" de către Inaltpreasfintitul Justinian Chira care prin cuvintele rostite le-a dat coriștilor sarcina de a transmite mai departe binecuvântarea Inaltpreasfinției Sale alături de îndemnul de a zâmbi "cel puțin un ceas pe zi".
Ziua s-a desăvârșit prin participarea corului la concertul anual de colinde de la Catedrala Veche "Adormirea Maicii Domnului" alături de de cetele de colindători din Ieud, Lăpușul Românesc, Lucăcești, Sălsig și corul Seminarului Teologic Ortodox “Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.
Corul a fost însoțit de către Părintele Director Gabriel Groza, doamna director Vasilica Vonethe, părintele Samir Mureșan și domnii profesori Florin Groza și Ioan Popa-Bota.


« Inapoi