Festivitate de deschidere a anului scolar la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt" Satu Mare
08/10/2012

Si in acest an am avut bucuria de a avea in mijlocul nostru, pentru a saptea oara, pe PS Justin Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului care a adus binecuvantari arhieresti la inceput de an scolar pentru conducerea, elevii si dascalii Liceului Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt".
Festivitatea de deschidere a anului scolar a inceput cu Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita de PS Justin impreuna cu Parintele Director Gabriel Groza, PC Ioan Socolan si un frumos sobor de diaconi si preoti profesori ai liceului, intr-un cadru solemn dar si educational, in Biserica ,,Sfantul Ierarh Nicolae" din incinta liceului.
Au fost prezenti elevii si parintii impreuna cu autoritatile locale, dintre care amintim: primarul municipiului Satu Mare, Dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, d-na inspector scolar general Mariana Roman, d-l presedinte al Consiliului Judetean Adrian Stef, d-l director al prefecturii Sorin Martin Veres, consilieri ai Consiliului Local si Judetean Satu Mare si directori de institutii.
Liceul nostru functioneaza cu patru cicluri de invatamant:
- ciclul prescolar cu 4 grupe
- ciclul primar cu 6 clase
- ciclul gimnazial cu 4 clase
- ciclul liceal cu 8 clase, in total 460 de elevi.
Pornim la drum cu speranta ca rezultatele din anul trecut scolar ne
motiveaza pentru un nou inceput bun si rodnic: procent de promovabilitate de 83 % la bacalaureat, mentiune la faza nationala si premii la concursuri nationale si judetene, lucru care situeaza liceul nostru pe locul 5 in elita liceelor satmarene.
Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt" a castigat un proiect educational Comenius cu scoli din Polonia, Italia, Turcia, Lituania, Bulgaria si Spania.
In cuvantul sau, parintele director a socotit acest an scolar ca fiind anul dascalului deoarece dorim ca dascalii nostri sa fie perfectionati la cele mai inalte standarde educationale, iar cadrele didactice noi din liceu au obtinut cele mai mari note la examenul national de titularizare in invatamant (psihologie, religie, discipline teologice).
Pentru toate dam slava lui Dumnezeu si ii multumim Prea Sfintitului Justin ca este alaturi de aceasta scoala dinamica, cunoscand toate rezultatele ei, sprijinind-o si premiind-o in permanenta.


« Inapoi