Proiect Erasmus

Proiect Erasmus ,,NO to Violence and Discrimination"

Proiectul ERASMUS+ „NO TO VIOLENCE AND DISCRIMINATION” își propune să se focuseze pe baza a mai multe teme. Între acestea, de o importanță majoră este „Discriminare și violență în școli – aspecte comune și diverse”. Studenții gazdă vor organiza ateliere de IT. Elevii vor fi împărțiți în echipe și vor fi obligați să realizeze un design grafic comun - felicitări/ afișe despre violență și discriminare/ pliante de promovare a proiectului sau un banner comun tuturor școlilor. Studenții vor lucra în echipe internaționale, iar materialele câștigătoare vor fi diseminate tuturor partenerilor școlii. Elevii şi profesorii Liceului Teologic Ortodox "Nicolae Steihardt" Satu Mare vor beneficia pe parcursul a doi ani, de oportunităţile oferite de vizitele de documentare în patru ţări europene, în cadrul Proiectului ERASMUS "NO TO VIOLENCE AND DISCRIMINATION". Alături de Liceul Teologic sunt implicaţi în acest proiect profesori şi elevi din: Turcia, Polonia, Grecia şi Italia.

 • Site Proiect Erasmus
 • Pagina Facebook
 • Şcoli partenere în proiect:

 • Technikum Technologii Cyfrowych Szczecin, Polonia
 • Samsun Onur Ateş Anadolu Lisesi, Turcia
 • Onur Ateş High School, Italia
 • HSIODEIO GENERAL LYCEUM THESPION Thespies, Grecia
 • Activitățile sunt organizate astfel încât să se obțină o serie de rezultate specifice: cunoașterea aprofundată a metodelor anti-discriminare, violența în școli, schimbul de experiență între parteneri, creșterea gradului de conștientizare. Studenții gazdă își vor dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, abilitățile sociale și relațiile interpersonale ca rezultat al cooperării directe între echipele partenere și al petrecerii timpului împreună. În plus, timpul petrecut în fiecare țară, le va permite să experimenteze stilul de viață al poporului respectiv, să identifice aspecte pozitive care îi vor transfera în propria lor viață, să înțeleagă asemănările și diferențele dintre culturile lor. În plus, elevii devin mai încrezători, mai dispuși și mai bine pregătiți pentru a face față situațiilor neprevăzute, găsind soluții rapide la probleme în circumstanțe noi.

  Proiect Erasmus

  Proiect Erasmus ,,Culture by photographs – Digital students"

  Elevii şi profesorii Liceului Teologic Ortodox "Nicolae Steihardt" Satu Mare vor beneficia pe parcursul a doi ani, 2019-2021, de oportunităţile oferite de vizitele de documentare în patru ţări europene, în cadrul Proiectului ERASMUS "CULTURE BY PHOTOGRAPHS - DIGITAL STUDENTS". Alături de Liceul Teologic sunt implicaţi în acest proiect profesori şi elevi din: Macedonia de Nord, Cehia, Grecia şi Turcia.

  Şcoli partenere în proiect:

 • SHKOLLA FILLORE ,, LIRIA” TETOVE, Macedonia de Nord
 • GYMNASIO SKADOU NAXOU, Grecia
 • ZAKLADNI SKOLA A MATERSKA SKOLA OSTRAVA-ZABREH, Cehia
 • SELIM ILKOKULU ISTANBUL, Turcia
 • Prima întâlnire a echipelor de proiect a avut loc în septembrie 2019 în Grecia. La Satu Mare întâlnirea a fost în decembrie 2021. Am avut activităţi interesante, inclusiv întâlnire cu d-nul Remus Tiplea- partener National Geographic. La final, fiecare ţară şi-a expus fotografiile realizate şi s-au votat cele mai frumoase. Activitatile proiectului au fost concepute pentru a permite profesorilor si elevilor sa isi exprime opiniile prin arta si sa isi foloseasca creativitatea.

  Proiect Erasmus

  Proiect Erasmus câştigat de Liceul Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" Satu Mare "DEOMOCRACY LESSONS: LET'S DEBATE LIKE IN THE EUROPEAN PARILAMENT"

  Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt scrie istorie în învăţământul sătmărean. Este prima unitate de învăţământ din judeţ care derulează, în calitate de lider, un proiect Erasmus pe parcursul a doi ani: 2017-2019. Elevii şi profesorii Liceului Teologic Ortodox "Nicolae Steihardt" Satu Mare vor beneficia pe parcursul a doi ani, 2017-2019, de oportunităţile oferite de vizitele de documentare în trei ţări europene, în cadrul Proiectului ERASMUS "DEOMOCRACY LESSONS: LET'S DEBATE LIKE IN THE EUROPEAN PARILAMENT". Alături de Liceul Teologic sunt implicaţi în acest proiect profesori şi elevi din: Turcia, Spania şi Bulgaria.

 • Site Proiect Erasmus
 • Pagina Facebook
 • Şcoli partenere în proiect:

 • GOYNUK ORTAOKULU, Turcia
 • Colegio San Isidoro, Spania
 • Secundary School Hristo Botev, Bulgaria
 • Prima întâlnire a echipelor de proiect a avut loc în perioada 13-17 noiembrie 2017 în Satu Mare. La finalul săptămânii, în sala de şedinţe a Muzeului Judeţean, s-a desfăşurat festivitatea de acordare a Certificatelor de Proiect European Erasmus intitulat "Dezbatem ca în Parlamentul European". La eveniment au participat şi inspectorul şcoar general, Călin Durla, consilierul local Radu Roca, precum şi consilierul eparhial al Sectorului Teologic Educaţional din cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pr. Milan Bălan. Aceştia au apreciat faptul că Liceul Ortodox din Satu Mare este primul care implementează, în calitate de lider, un astfel de proiect şi i-a felicitat atât pe profesorii cât şi pe elevii acestei şcoli. Pentru imagini cu activităţile primei întâlniri, vă invităm să vizionaţi albumul foto al site-ului nostru